По-малко бръчки на шията - как?

Използвайте кремове, богати на хиалуронова киселина и ретиноиди
11 дек 2020 20:47, Михаела Лазарова
1
По-малко бръчки на шията - как?
Снимка: Istock

Бръчки и линии могат да се появят на много места по тялото. Най-често се съсредоточаваме върху най-видимите – тези на лицето. Опитваме се да ги преборим с различни козметични процедури и продукти, а забравяме, че и бръчките и линиите по шията и врата ни също могат да ни състарят и да понижат самочувствието ни.

Има някои начини, по които да се опитате да се преборите с тези несъвършенства. Някои упражнения и практики в ежедневието намаляват линиите по шията и врата, и ви подмладяват.

Ето какво можете да направите, за да намалите линиите по шията.

Придържайте главата си изправена

Когато използвате телефона си, опитайте съзнателно да го държите право пред очите си и високо вдигнат. Така няма да се налага да се навеждате и да сбръчквате шията си. Същото важи за гледането в монитор, докато работите на компютър. Вдигнете монитора високо на нивото на погледа ви. Бъдете бдителни към позата на тялото и стойката си. Поддържайте стойката си изправена винаги, когато това е възможно.

Не забравяйте да почиствате шията и деколтето

Когато почиствате лицето си не забравяйте и за шията. Редовното почистване на кожата в тази област премахва токсините, мъртвите клетки, мастните натрупвания и себума. Тези замърсявания създават условия за стареене и увреждане на кожата, които започват да стават видими, ако не се грижите за нея.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожабръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Слагайте си врато-разтегачи.Има още африкански племена,в които жените го практикуват.Няма да приличате на костенурки,ама ще приличате на жирафи хайахахахахаха